Bir Erkeğin Ağzından Yemek Tarifleri
Domatesli Biberli Yumurta
Buyukce bir tavaya yag Domates ve biber koyup bir sigara
yakiyoruz.Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin
zamani gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz.
Pismistir herhalde ocagin altini kapatiyoruz.
Biberli Domatesli Yumurta
Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda
yapabilecegimiz bu enfes yemek tipki biberli yumurtali domates gibi
pisiriliyor.
Makarna
Bir Tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip maç izlemeye
basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz.
Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz. Yapisirsa
pismis demektir. Devre arasinda hala icinde Su kaldiysa tencerenin
kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz.
(o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)
Uzerine ketcap sikip yiyiyoruz.Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi
ara oradan alin. Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini
firlattiginiz karisiyo.
Tuzlu Makarna
Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya
atmadanonce Tuz koymayi akil ediyoruz ..Oyle daha guzel oluyor.
Pilav
Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu
yumusak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tek
tek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet
hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa
icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine
yapisiyor. Kisaca yag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve
tuz koyup pisiriyorsunuz. Hem bunu suzmeye de gerek yok.
Patates Kizartmasi
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve
kizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz gereken altini zamaninda
kapatmaniz. Yoksa tencere Alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tv'de pembe
dizi varken yapin.Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden
yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.
ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazir Pizza
Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan
cikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek
sey kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.
Hazir Kofte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyup
kofteleri icine diziyoruz. Kofteler tavayla ayni renk olmadan altini
kapatmak gerekiyor. O yuzden basinda beklemek lazim.
ZOR YEMEKLER
Konserve Türlü
Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri
dokup uzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basinda
beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henuz
tadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel bi
seye benziyor.
Tavuk
Yapilisi makarna gibi. Sicak Suyun icine atiyoruz arada pisip
pismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemek
pistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzden
pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kiymali Bamya
Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiyma
konulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yuzden makarna
pisirmeyi oneriyorum.
PUF NOKTALARI
1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak kirletmemis olursunuz.
2-) Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda altini tuttursaniz bile renginden anlasilmaz.
3-) Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin.
Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine
sogana Ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.
4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin. Kizgin yaga attiginizda cok kotu patliyorlar.
5-)Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen Ay
yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis
demektir. Sakin yemeyin.
6-) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun olduğunca oldugunca cig tuketin.
7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir. Ikiye ayirip
ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.
8-)Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi
dusunmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan
seyler nasil olsa bir sure sonra unutulur.
9-) Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz curuyen seylerin kokusu dolaba daha az yayilir.
10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin ve
altini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi yirtilacaktir.
Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger.
Ozellikle misafirlerin yaninda yapmanizi tavsiye ediyorum. Oyle daha
guzel, bu size cok maco bir Hava verir.
11-)Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey varmis. Birden icimi bir heyecan kapladi.
Ulan madem bu isin robotu var ben niye kosturuyorum yillardir diye
sinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve gelip kutusundan
cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim biraz.
Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin
plastigi. Icinde de vantilator gibi bisey var. Bununla birlikte bi ton
Plastik zimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini
sanmiyorum. Neyse fisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine.
Bakalim ne yapacak diye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi
essogluesek. Paramparca etti birakti.
Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda.Bir ara yikayip
vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi dusunuyorum. Belki fan
olarak is gorur. Onun disinda tamamen para tuzagi.Ilerde cikarsa mutfak
androidi almayi dusunuyorum.